Monosem Monoshox NG Plus M maïsplanter

vrijdag 23 april 2021

terug naar overzicht

Door Brouns Landbouwmachines is vandaag onze nieuwe Monosem Monoshox NG Plus M in bedrijf gesteld. Bij deze 8-rijïge pneumatische zaaimachine met schijfkouters bepaalt het zaai-element de diepte waarop het zaad in de grond komt, een concept dat Monosem al sinds 1989 naar volle tevredenheid toepast. De zaaielementen volgen de bodem nauwgezet, bij precisie zaaien zijn namelijk meerdere factoren van belang: een goede zaadafleg, een regelmatige zaai-afstand tussen de zaden, een regelmatige zaaidiepte, het op een juiste manier aandrukken van de zaden en het toedekken van de zaden zijn belangrijk voor een snelle en regelmatige opkomst. Het nieuwe Monoshox NG Plus M zaai-element bestaat uit technologie die een goede werking bij hogere snelheid verzekerd en aan alle factoren maximaal tegemoet komt.

De fronttank met grote capaciteit (inhoud 1.000 liter) is speciaal ontwikkeld voor kunstmest als startgift. Daanaast zorgt deze in de fronthef voor een perfecte gewichtsverdeling. De turbine tenslotte wordt hydraulisch aangedreven.

De trekker is uitgerust met GPS, en de zaaimachine is geschikt voor sectieafsluiting waarmee nóg nauwkeuriger gezaaid kan worden.