McHale Fusion pers-wikkelmachine

donderdag 20 juni 2019

terug naar overzicht

Toen McHale in 2003 de eerste generatie Fusion pers-wikkelmachines voorstelde, stond de vakwereld verbaasd. Want twee kernpunten, de balenoverdracht en het wikkelen, waren bij McHale heel anders opgelost dan bij de concurrentie. Ook kon de productietijd per baal tegen over de tot dan toe gebruikte concepten verkort worden, het overdragen van de balen op de wikkeltafel ging vooral op hellingen betrouwbaarder en de machine was compacter. Wij werken al vele jaren met een McHale wikkelaar voor het wikkelen van onze vierkante balen, en ook over deze machine niets dan tevredenheid. Bij de zoektocht naar een nieuwe machine was de keuze dan ook snel gemaakt!
 
Door LMB Roelofs Bennekom is onlangs een McHale van het type Fusion 3 Plus afgeleverd. De toevoeging ‘Plus’ staat voor de af fabriek-optie met een folie mantelbinder aanvullend op de bekende netwikkelaar. Het is een pers-wikkelcombinatie met een vaste kamer. Enkele specifieke kenmerken van deze machine:
 
• hoge invoercapaciteit
• hoge verdichting
• compacte machine
• snelle overdacht van de balen en snelle wikkeling
• messengroepenschakeling
• eenvoudige bediening
• goede folie afdekking
 
De machine is door de dealer nog voorzien van een balenkantelaar, zodat alle balen na het wikkelen automatisch op de platte kant worden gelegd. Dat voorkomt het wegrollen van de balen en vergemakkelijkt het laden.