Mercedes-Benz Arocs

zaterdag 1 juni 2019

terug naar overzicht

De Mercedes-Benz Arocs is van het type 3746 8x4 EMA, een 8x4 chassis voorzien van een dubbel aangedreven tandem die voorzien is van een hefbare en gestuurde naloopas. Daarbij is de vooras bladgeveerd en de triple luchtgeveerd. De 10,7 liter OM470 Euro 6 motor levert een vermogen van 455 pk. Hieraan is een automatisch schakelende Powershift3 12-versnellingsbak gekoppeld. De laag gemonteerde halflange ClassicSpace cabine met een 320 mm motortunnel is ergonomisch, de 2,3 meter brede cabine is optimaal voor het vele in- en uitstappen dat een kraanwagenchauffeur doet op een dag. Ook is de overstap van cabine naar kraan eenvoudig mogelijk door de robuuste trede langs de cabine en de beugel op het dak.

Epsilon, onderdeel van de Palfinger Groep, heeft een uitgebreide serie Z-kranen voor het gebruik als grijperkraan. Deze auto is uitgerust met de zwaarste uitvoering, de Q200Z95TR. Dit is een zogenaamde Triple Z kraan en beschikt over een uitschuifbare hoofdarm, waardoor de kraan niet alleen verder reikt maar ook een hogere haakhoogte dichtbij de kolom heeft en niet onder de kraan uit komt in opgevouwde toestand. De grotere haakhoogte bij de kolom komt vooral goed van pas bij hoge (groenafval-)containers en het gebruik van een steenklem.
Met de dubbel uitschuifbare knikgiek komt de maximale reikwijdte uit op 9,5 meter. De 19,3 tonmeter kraan tilt op deze lengte nog steeds 2.000 kg. In- en uitschuiven van de knikgiek gaat snel door middel van het Epscope dubbel telescoopsysteem met uitschuifcilinder en slanggeleiding in de uitschuifkoker. De cilinder word ondersteunt door een ketting, waardoor het in- en uitschuiven razend snel gebeurt. Ook is de kraan rap met zwenken; hij beschikt over vier zwenkcilinders in een dubbele tandheugel. De kraan word bediend via een radiografische afstandsbediening. Op het einde van de giek hangt 6 tons Kinshofer rotator met een Bakker BDVEZ100 knijperbak. Deze knijperbak met dubbele cilinders en zeer lage opbouw is speciaal ontwikkeld voor Z-kranen en kan dus compleet mee opgevouwen en geborgd worden.

Ook het haakarmsysteem komt van Palfinger. Hierbij viel de keuze op een Palift T26-31 MPA, een 26 tons schuifhaaksysteem met een kiephoek van 50 graden. Tenslotte is aan de achterzijde van de auto een hydraulisch uitschuifbare bumper gemonteerd.