Historie

Hoe het ooit begon.....

Vlak na de tweede wereldoorlog is Huub Fuchs begonnen met loonspuiten. In die tijd werd dat nog met behulp van paarden gedaan, waarbij het gebruikelijk was dat de klant het paard beschikbaar stelde. Dit spuitwerk ontwikkelde zich steeds verder en niet veel later kwam er met behulp van de zogenaamde Marshallhulp een Willy Jeep (landbouwuitvoering) op het bedrijf. Met deze jeep werden ook andere werkzaamheden uitgevoerd, onder andere met een zelfbinder.

Wil Fuchs heeft besloten deze loonwerktak voort te zetten en verder uit te breiden. Officiëel is Loonbedrijf Fuchs in 1969 opgericht; de eerste loods is in 1972 op de huidige locatie gebouwd. Een jaar later is het woonhuis gebouwd.

In de beginjaren nam het werk zienderogen toe, ieder jaar werd een nieuwe maïshakselaar gekocht. Van aangebouwde eenrijer tot zelfrijdende drierijer. Ook werd begonnen met het rooien van bieten.

Naar gelang de jaren vorderden groeide het bedrijf uit tot een full-service bedrijf, voornamelijk agrarisch onderlegd maar inmiddels ook gericht op industrie en particulier. Flexibel en van vele markten thuis.

Wist u dat:

  • wij één van de eerste loonwerkers zijn die begonnen zijn met maïshakselen.
  • wij in de topjaren met drie zelfrijdende zesrijige maïshakselaars vele hectaren maïs hakselden.
  • wij in 1986 de eerste loonwerker in de regio waren met een grootpakpers.
  • wij nog steeds op zoek zijn naar vernieuwing; met bijvoorbeeld het bespuiten van bomen.